Resdag 2


Sverige är fantastiskt men just nu är Grekland mer fantastiskt. Tog sovmorgon till 0830 och åt frukost på uteplatsen i shorts och linne. Jonas var uppe tidigt och begav sig till lokala affären och köpte färskt bröd och frukost. Blev skjutsade ner till stranden med snorklar, simfötter, boll och fika. Intog stranden genom att lägga beslag på solstolar och palmparasoll. Tog första doppet i Medelhavet. Det var förstås ljuvligt att doppa sig i det 24 gradiga klarblå vattnet. Det märks att barnen har blivit stora då man kan ligga på solstolen och läsa bok i lugn och ro. Stranden blev så småningom full av sommarlediga tonårsgreker som flörtade hejvilt med varandra. Gick hem vid tvåtiden för att äta lunch - grekisk sallad ingick förstås! Jonas och Manolis sticker iväg för att handla till båtresan och Angelos barnkalas. Jag tar själv siesta efter att jag lyssnat på Ebbas läsning - Piratprinsessan.

Efter förberedelser med mat och dukning kommer kvällens gäster. Två familjer från Sverige. Chloes bror och fru och fruns syster och man + barn. De hade med sig flaggor, sill och färsk potatis så det blev riktigt trevligt till slut. I Grekland kommer man inte med blommor utan en tårta. Ni kan ju tänka er så mycket tårta det kan bli om man har flera gäster! Dessutom tackar man inte för maten utan man tackar när man går. I stället för nubbe har vi druckit italiensk jordgubbslikör. Mums! Blanda med lite cider, champagne eller dylikt så har man straxt en smaskig sommardrink.


Kommentarer
Postat av: Bosse R

Hej Grannar i värmen.

Här har det regnat sen ni åkte, men nu kommer solen och värmen. Men värmen hölls under midsommar med nubbe och tillbehör. Ni verkar ha kommit till avslappande och härlig semester.

Jag skulle vilja låna er/Annas bil för att öva/träna Molly innan uppkörning mot ersätttning. Skulle det funka så skicka mail om hur vi kan få nyckel. Så igår någon kvinna som tog in er soptunna. Hör av er, var inte rädda att säga nej om ni inte känner för det.

Hälsningar från Bosse, Nanne å Molly

2009-06-20 @ 21:19:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0